20 Şubat 2019 Çarşamba

İRMİK HELVASI


İRMİK HELVASI
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt 
1.5 su bardağı şeker
4 kaşık tereyağı
YAPILIŞI
Tereyağını tencereye alarak eritin. 
İçine irmikleri koyalım ve kavurmaya başlayın.
İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. 
Tereyağı ile tamamen kavrulan irmiklerin üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve sütü dökerken bir yandan da hızlıca karıştırın. 
İrmikler sütü çekene kadar karıştırmaya devam edin. 
İçine son olarak şekeri ekleyin. Hızlıca karıştırmaya devam edin. 
Bu aşamadan sonra helvayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 
İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun...
PÜF NOKTALARI
Helvayı yaparken mutlaka tereyağı kullanılmalıdır. 
Sürekli başında beklenmelidir çünkü irmik çok az bile yansa kötü kokar. 
Her zaman şeker en son konulmalıdır, bu şekilde kıvamı daha kolay tutturulur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder